Veiligheid en zekerheid aan je vingertippen

Een handige, gratis app waarmee we je en gerust hart bezorgen. Waar je ook bent.

Lees meer

5 + 1 tips om inbraak te voorkomen in de donkere maanden

Nu de dagen korter worden, is dit voor sommigen het moment om ongevraagd bij je binnen te breken. Het duister geeft hen een gevoel van veiligheid. Wij geven je 5 + 1 tips om veilig en vol vertrouwen de donkere maanden door te komen.

Lees meer

We blijven thuis maar toch slaan inbrekers nog hun slag

Ook al blijven we massaal thuis, inbrekers slaan nog steeds hun slag. Daarom reiken we je graag 3 tips aan om veilig op dagreis te vertrekken.

Lees meer

Aan het renoveren tijdens je staycation?

Domotica is hip bij jong en oud. En ook wij zijn fan van automatisering. Volop aan het verbouwen in coronatijden? Dan is het nog niet te laat om je woning te voorzien van meer gebruiksgemak.

Lees meer

Camerabewaking in mijn winkel, hoe doe ik dat?

Oef … Eindelijk! Dankzij de correcte veiligheidsmaatregelen ontvang je opnieuw nieuwsgierige klanten in je winkel en hongerige gasten in je restaurant.

Lees meer

Weg zon, dag schaduw!

Het kwik gaat volop voor recordhoogtes. 30 graden en meer? De zon ziet het wel zitten.

Lees meer

De veiligheid in je firma of winkel verhogen?

Afstand houden en de hygiëne garanderen. Het motto waaronder veel bedrijven en winkels opnieuw de deuren openen voor werknemers en klanten. Instaan voor de veiligheid vraagt om de nodige creativiteit. En innovatie.

Lees meer

3 maal creatief met technologie

#stayhome en vooral: #houdafstand. Door thuis te blijven en wat verder van elkaar, maken we kans op een mooie zomer. En wie zegt dat thuisblijven saai is? Wie over een vleugje technologie beschikt in en rond zijn woning kan daar de tijd creatief mee doden. Onze 3 tips ...

Lees meer

Inbrekers betrappen met je smartphone?

Je garagepoort automatisch openzetten of zorgen voor sfeerverlichting in de woonkamer via een klap in de handen. Automatisatie is puur gebruiksgemak. En hoeft helemaal geen dure investering te zijn. Nee, wij zorgen voor een upgrade van je bestaande systemen.

Lees meer

Is rook melden verplicht?

Jaarlijks zorgen in België ongeveer 10.000 branden in gebouwen voor talrijke doden, brandwonden en materiële schadegevallen. Een goeie rookmelder beschermt je woning en gezin. Wanneer is een rookmelder nu verplicht? De experts van Colpaert adviseren je.

Lees meer

Camerabeelden gebruiken als bewijslast?

Als gecertificeerd installateur van camerasystemen reikt onze dienstverlening verder dan enkel het plaatsen van deze systemen om je woning of firma te beschermen. Ontdek hier onder welke 3 voorwaarden je camerabeelden van pas kunnen komen als bewijslast.

Lees meer

Professionals doen het beter

Ontdek hier waarom je het best kiest voor een professionele partner zoals ons en niet voor een doe-het-zelfzaak voor je bewakingscamera's.

Lees meer

Bescherm je woning met je smartphone

Je woning vanop afstand in de gaten houden met je smartphone of tablet? Tegenwoordig kan het. Met een geavanceerde module koppel je je alarmsysteem thuis aan een handige app. Zo krijg je - zelfs aan de andere kant van de wereld - alarmsignalen en zelfs camerabeelden binnen.

Lees meer

Waar rook is, is vuur

Woningbranden komen vaker voor dan je denkt. In België vinden per jaar ongeveer 20.000 woningbranden plaats: in 2017 vielen hierbij 35 doden. 1 op de 3 Belgen denkt nooit aan brandpreventie. Daar doen wij iets aan: ontdek hier hoe je dankzij Colpaert woningbranden voorkomt.

Lees meer

Je bent jong en je wil wat

Op zoek naar een job met toekomst? Kies dan voor techniek! Ontdek hier alle voordelen van een technische job.

Lees meer

Smart homes en digitale inbrekers

Automatisering staat voor gemak: verwarming die zichzelf regelt, rolluiken die bij het krieken van de dag de eerste zonnestralen binnenlaten, leuke muziek opzetten met een klap in de handen of je garagepoort openen met de smartphone. Het wooncomfort stijgt en het energieverbruik daalt.

Lees meer

30 seconden en een inbreker is binnen

Hoe houd je inbrekers buiten? Door te onderzoeken hoe ze denken. Ons Colpaert lab bestudeerde hoe lang het duurt vooraleer een inbreker binnen is, hoe en wanneer hij dit doet en welke preventiemaatregelen je best neemt.

Lees meer

Vertrek zonder zorgen op reis tijdens de paasvakantie

5 tips om je woning met een gerust hart te verlaten.

Lees meer

De GDPR komt eraan

Op 25 mei 2018 zullen bedrijven die persoonsgegevens verzamelen, volledig moeten voldoen aan de nieuwe set regels van de GDPR-wetgeving. Ook fysieke papieren met gevoelige info scherm je beter af.

Lees meer

Houd inbrekers buiten

Heb je liever geen ongewenste gasten in je (t)huis? Geef inbrekers geen enkele kans dankzij een goed alarmsysteem, al dan niet gecombineerd met camerabewaking. Zo geniet jij en de rest van je gezin van een welverdiende nachtrust en verlaat je zonder zorgen je huis. We geven je graag enkele goedbeveiligde tips.

Lees meer

Voor wat je het liefste ziet

De "stay home" wordt weer "stay safe". Colpaert zorgt ervoor dat je home safe is, wanneer jij er niet bent. Voor dat wat jou het meest dierbaar is.

Lees meer

Een paniekknop brengt rust.

Een paniekknop of alarmknop bewijst niet enkel zijn nut voor senioren. Een persoonlijke alarmknop beschermt ook jou.

Lees meer

Brandpreventie. Voorkomen blijft altijd beter dan genezen

In (brand)preventie investeren is nooit weggegooid geld. Zeker niet in je bedrijf. De veiligheid van je werknemers staat op de eerste plaats. Detectoren die rook, gas, CO2 waarnemen en alarm slaan voor de situatie precair wordt, vormen een essentieel onderdeel in je bedrijfsgebouwen en kantoren en industriële installaties. En da’s maar één iets.

Lees meer